Információk

Szállítási információ

Szendvicspanel szállítási feltételek

Cégünk vállalja a megrendelt szendvicspanelek helyszínre szállítását mennyiségtől, panel típus és hosszától, illetve szállítási helytől függően egyedi megállapodás szerint. A szállítás közúton történik, a lerakodás a megrendelő feladata.

Vastagságtól függően 350-600 m2 esetén az árak a helyszínre szállítás díját tartalmazzák, lerakodás nélkül.

Kisebb megrendelések esetén teljes vagy részfuvar díj ellenében tudjuk a megadott szállítási címre eljuttatni a terméket.

Telephelyi átvétel nyitvatartási időben minden esetben díjmentes, a felrakodásban kollégáink segítenek.

Sérült a termék?

Amennyiben átvételkor sérült vagy hiányt tapasztalunk, azt minden esetben a szállítólevélen jelezni kell, így tudjuk – egy esetleges reklamáció esetén – a megrendelő problémáját a lehető leggyorsabban és legrugalmasabban orvosolni.

Tárolási információ

A megrendelt és már elszállított (vagy cégünk által leszállított) lemezterméket védeni kell bizonyos időjárási körülményektől, mert egy rakatban máshogy reagál a bevonatos lemez, mint beépítve a tetőn. Ilyen például: nagy szél, eső mely után napsütés érkezik. A lemezeket óvni kell a sérülésektől is (karc, horpadás), mert hosszabb távon ez problémát okozhat. Léteznek erősebb bevonatok, melyek színtartóbbak, jobban ellenállnak a mechanikai sérüléseknek, illetve a UV elleni védelmük is kimagasló, ezekről kollégáinknál érdeklődhetnek.

A trapéz-és cserepeslemezek, szendvicspanelek, kerítéselemek illetve a bádogos termékek (eresz, élhajlítás) javasolt maximális gyártás utáni tárolási ideje 45 nap, vagyis a garancia érvényesítéséhez a beépítés javasolt 45 napon belül (legyártástól számítva), egyben tárolni tovább nem szabad a terméket, csak a következő előírásokat betartva (ha valamiyen oknál fogva hosszabban kell tárolni az anyagot):

  • fedett helyen
  • lehetőleg közvetlen hősugárzástól távol
  • nedvességtől elzártan
  • a rakatot megdöntve (hogy az esetleges kondenzvíz távozhasson)
  • kinti tárolás esetén lefóliázva és szellőztetve, valamint távtartókat a lemezek közé téve

Kinti tárolás esetén a lemezeket egyesével szétpakolva tesszük meg a legjobban az óvintézkedést.

A szendvicspanelek mindkét oldali fegyverzete védő fóliával van ellátva, amely védi a karcolódástól és sérülésektől a gyártási folyamat végén, a szállítás során és beépítéskor. A fólia csak átmeneti védelmet nyújt, később az időjárási viszonyok és a napsütés miatt el kell távolítani a felületről. Ez fontos teendő, mert ha a fólia beleég az acél panel fegyverzetbe, eltávolítása szinte lehetetlen, de legalábbis nagyon aprólékos, időigényes munka. Általános javaslat a fólia eltávolítása maximum 45 nappal a szendvicspanel gyártási idejétől számítva, illetve erős napsütés esetén 2-3 héttel azután, hogy az első napsugarak érik! A gyártási idő minden esetben a palettán szerepel egy kísérő lapon, ahol a darabszám és hosszok is megtalálhatók.

Vigyázzunk, mert amennyiben a lemez közé nedvesség jut, onnan nem tud távozni és kiszellőzni, akkor a lemez bevonata (színe) foltosodhat, a lemezek összeragadhatnak és a szín elválhat az acél magtól.

Tároláskor amennyiben a lemezeket mozgatni kell, figyeljünk rá, hogy élével emeljük, egymáson pedig ne csúsztassuk a táblákat, mert az apró szennyeződések karcolhatják a felületet. Ezeket a legtöbb esetben orvosolni tudjuk egyébként javítófestékkel, és az élettartamot sem befolyásolják.

A lemez élek vágnak, könnyen sérülést okoznak, figyeljünk erre tároláskor és mozgatáskor, használjunk vágásálló kesztyűt!

 

 

Fordított adózás

2015. január 1-jétől érvénybe lépett az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény 142.§-a 1. bekezdés 6/B szerinti fordított adózás alkalmazása az acéláruk kereskedelmében, mely az általunk gyártott és forgalmazott termékek nagy részét is érinti.

A fenti törvény értelmében 2015.01.01-jét követő teljesítéskor az áfa összegét már nem a számla kibocsátójának kell felszámítani, és bevallani, hanem a számla befogadójának.

Fordított adózás alkalmazható: ha belföldön nyilvántartásba vett adóalanyisággal rendelkezik, és nincsen az Áfa tv.-ben szabályozott olyan jogállása, amelynek alapján az általános forgalmi adó fizetése ne lenne követelhető.

Cégek és egyéni vállalkozók vásárlása esetén fordított adózású számlát állítunk ki, amennyiben a törvényi előírásoknak megfelel a cég, vagy vállalkozó (belföldi ÁFA alany). A nyilatkozatot csak aláírásra jogosult személy tehet, ezért aláírási címpéldány másolata is szükséges.

Letöltések

Rendelés menete

Megrendelést kizárólag írásban (e-mail, weboldalon keresztül küldött üzenet, írásos megrendelő), vagy személyesen telephelyünkön áll módunkban felvenni.

Rendelési folyamat

  • Kapcsolatfelvételt követően értékesítőnk írásos ajánlatot küld e-mailben, amelyen szerepel minden rendelési információ (termék, méretek, színek, árak, súly várható szállítási határidő).
  • Ezt követően a vevő írásban visszaigazolja az ajánlat alapján a rendelést.
  • Az értékesítővel történt egyeztetés alapján díjbekérőt állítunk ki.
  • A termékek elkészültekor, beérkezésekor telefonon értesítjük a megrendelőt és egyeztetjük az átvétel, vagy a kiszállítás időpontját.