Szendvicspanel falra

ISOPAR
Falpanel PUR vagy PIR hab töltettel

Az ISOPAR® falpanel két fémlemez között PUR vagy PIR hab szigetelőréteggel ellátott szendvicspanel. Könnyűszerkezetes épületek burkolására szolgál. Oldalfalra függőlegesen és vízszintesen is szerelhető, illetve álmennyezet építésére is alkalmas. Rendelhető vastagság 30-240 mm-ig.

Kapcsolódó tűzvédelmi osztályba sorolások (az MSZ EN 13501-1:2007 + A1:2010 alapján).

Szendvicspanel típus Tűzvédelmi osztály Tűzállósági határérték
ISOPAR PUR 30-80 C-s3,d0
ISOPAR PUR 100 ≤ C-s2,d0
ISOPAR PIR 60-80 B-s1,d0 EI 15
ISOPAR PIR 100-200 B-s1,d0 EI 30

Az Isopar szendvicspanel keresztmetszeti képe

Az energiatakarékosság egyre fontosabb téma az építőiparban, az ágazat figyelme ezért a kiemelkedően jól szigetelő elemekből álló építőipari termékek felé fordul. Az ISOPAR® önhordó szendvicspanel alkalmas könnyűszerkezetes falak, előre gyártott házak, hűtőkamrák, csarnoképületek, álmennyezetek kialakítására, valamint ideális építőelem olyan projektekhez, ahol könnyű, erős, jól szigetelő termékre van szükség. Az ISOPAR® panel különböző mintázatai, mint a „sávos”, a „barázdált”, a „sima” és a „mikrobordás” segíti az új építészeti formatervek létrehozását.

Letölthető katalógus

ISOPAR HF
Rejtett rögzítésű falpanel PUR vagy PIR töltéssel

Magasabb esztétikai igényű falszerkezetekhez. Oldalfalra függőlegesen és vízszintesen is szerelhető, illetve álmennyezet építésére is alkalmas. Rendelhető vastagság 30-240 mm-ig. Több fajta felületi kialakítással is gyártható.

Az Isopar HF szendvicspanel keresztmetszeti képe

A Lattonedil rendszer egyesíti magában a rejtett rögzítéssel kivitelezett fal szépségét a modulokból álló szerkezetek praktikusságával. A labirintusszerű kialakítás és a speciális rögzítési pontokkal ellátott hőhídmentes illesztés rendkívül tetszetős megjelenést eredményez a teljesen láthatatlan rögzítésnek köszönhetően, amely megakadályozza a légáramlást és a hőhidak kialakulását. Ideális termék álmennyezetekhez és szigetelt falak burkolásához. Ha sima felületű panelt szeretnének használni, javasoljuk 0,6 mm-es acél külső lemez használatát.

A Lattonedil az összeszereléshez az acél rögzítőlemez használatát javasolja. Ez a lemez segít eloszlatni a rögzítésből eredő feszültségeket, valamint növeli az ellenállóképességet a falpanelekre ható nyomó és húzó terhelésekkel szemben. A tervezőnek kell meghatároznia a tervezés során a rögzítési pontok helyzetét és számát a szerkezetre gyakorolt hatások alapján.

Letölthető katalógus

ISOPARFIRE
Falpanel ásványgyapot töltettel

Az ISOPARFIRE® A2-s1,d0 tűzvédelmi minősítésű, nem éghető anyagú szendvicspanel külső, belső falak, tűzgátló falak, álmennyezetek építésére. Többfajta felületi kialakítással is rendelhető. Elérhető vastagság 50-200 mm-ig.

Kapcsolódó tűzvédelmi osztályba sorolások (az MSZ EN 13501-1:2007 + A1:2010 alapján).

Szendvicspanel típus Tűzvédelmi osztály Tűzállósági határérték
ISOPARFIRE 50 A2-s1,d0 EI 30
ISOPARFIRE 80 A2-s1,d0 EI 60
ISOPARFIRE 100 – 120 A2-s1,d0 EI 120
ISOPARFIRE 150 A2-s1,d0 EI 180

Az Isoparfire szendvicspanel keresztmetszeti képe

Szigetelés

 • Sűrűség: 100 kg/m3 ±10%.
 • Kérésre eltérő sűrűségben is kapható.

Letölthető katalógus

ISOPARFIRE SOUND
Akusztikus falpanel

ISOPARFIRE SOUND® szendvicspanel olyan épületekhez, melyeknél nem csak a tűzállóság és a hőszigetelés fontos, hanem hangelnyelésre és hangszigetelésre is szükség van. Az ásványgyapot töltet és a belső oldalon található perforált lemez korlátozza a zajforrások zajának kijutását, valamint a belső visszhangot és hangvisszaverődést, vagyis javítja az épület akusztikai jellemzőit és kellemes zajszintet biztosít.

Kapcsolódó tűzvédelmi osztályba sorolások (az MSZ EN 13501-1:2007 + A1:2010 alapján).

Szendvicspanel típus Tűzvédelmi osztály Túzállósági határérték
EUROFIRE SOUND 100 – 200 A2-s1,d0 REI 90

Az Isoparfire Sound szendvicspanel keresztmetszeti képe

Jellemzők

Az ISOPARFIRE® SOUND szendvicspanel jellemzői: A2-s1,d0 tűzállósági osztály, ásványi szálas szigetelőréteg, két réteg, 0,5 mm-es előfestett vagy műanyaggal bevont horganyzott acél, rozsdamentes acél, natúr dombornyomásos, vagy előfestett alumínium lemez, melyek belső oldala mikrofuratos.

Szigetelés

 • Sűrűség: 100 kg/m3 ±10%.
 • Kérésre eltérő sűrűségben is kapható.

Hangelnyelés

 • 50 mm vastagság: AW = 0,90
 • 80 mm vastagság: AW = 0,95
 • 100 mm vastagság: AW = 0,95

Hangszigetelés

 • 50 mm vastagság: RW = 31 dB
 • 80 mm vastagság: RW = 34 dB
 • 100 mm vastagság: RW = 35 dB

Letölthető katalógus

ISOPARFIRE HF
Rejtett rögzítésű falpanel ásványgyapot töltettel

Magasabb esztétikai igényű falszerkezetekhez. Az ISOPARFIRE® HF A2-s1,d0 tűzvédelmi minősítésű, nem éghető anyagú szendvicspanel külső, belső falak, tűzgátló falak, álmennyezetek építésére. Többfajta felületi kialakítással is rendelhető. Elérhető vastagság 50-200 mm-ig.

Tűzállósági osztály: A2-s1,d0

Az Isoparfire HF szendvicspanel keresztmetszeti képe

A Lattonedil az összeszereléshez az acél rögzítőlemez használatát javasolja. Ez a lemez segít eloszlatni a rögzítésből eredő feszültségeket, valamint növeli az ellenállóképességet a falpanelekre ható nyomó és húzó terhelésekkel szemben. A tervezőnek kell meghatároznia a tervezés során a rögzítési pontok helyzetét és számát a szerkezetre gyakorolt erőhatások alapján.

Szigetelés

 • Sűrűség: 100 kg/m3 ±10%.
 • Kérésre eltérő sűrűségben is kapható.

Letölthető katalógus

SZÍNVÁLASZTÉK

Letölthető katalógus